Terkotanie pedału sprzęgła

Zwiń

X
- 

Alf,
Z tego co wodzę to tą przypadłość to mają późniejsze egzemplarze nie te z początku produkcji. Ja mam już ponad 11tyś od maja i nie zauważyłem takich objawów (i oby tak zostało).
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

Czy myślicie, że wszystkie sprzęgła mają tę przypadłość, czy to jednostkowe przypadki z początku produkcji?
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

To chyba tak musi być.Tak po za tym ten silnik 1.4 w o3 jest super.
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

W moim ten efekt jest od nowości. Mam juz 75700km i nadal jezdzi.
W ASO nie potrafili nic z tym zrobić, bo tam cienkie bolki pracuja

Zostaw komentarz:
 - 
 - 

U mnie również słychać od czasu do czasu takie terkotanie ale jak wcisnę sprzęgło to owe terkotanie znika , mam przebieg 5tyś.
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

Cześć.
O III 1,4 TSI
Ja dziś byłem w serwisie z podobny problemem.
Na luzie słychać dziwne dzwięki (terkotanie), po wciśnięciu sprzęgła cisza.
Pan z serwisu po sprawdzeniu powiedział :"jezdzić przy przebiegu 4000km nie będziemy rozbierać, jeśli będzie się nasilać to podjechać"
Stwierdził także , że dzwonił do centrali i tam dowiedział się ,że nie jestem pierwszy z tym problemem , ale auta mają niskie przebiegi i Skoda nie podejmuje na razie żadnych kroków.
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

- 

a niby dsg jest bezawaryjne? hahahaZamieszczone przez elektrykprostyTrzeba było kupić DSG. Pedał sprzęgła nie terkocze.
Życzę po wymianie bezusterkowej eksploatacji.
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

Trzeba było kupić DSG. Pedał sprzęgła nie terkocze.
Życzę po wymianie bezusterkowej eksploatacji.
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

Nie da rady, auto już w serwisie, mam nadzieję, że nie będę miał okazji słuchać tego dłuzejZamieszczone przez greg505Festexx, mozesz nagrac ten dzwiek?

Zostaw komentarz:
 - 
 - 

Nie lepiej było kupic mazde 6?Zamieszczone przez FestexxMi wysprzęglik wymienili w zeszłym tygodniu
, terkotanie słychać tylko w środku w samochodzie, na zewnątrz zero hałasu  :roll:
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

Mi wysprzęglik wymienili w zeszłym tygodniu
, terkotanie słychać tylko w środku w samochodzie, na zewnątrz zero hałasu  :roll:

Zostaw komentarz:
 - 
 - 

Miałem taki przypadek w SII, ponoć wsyprzeglinik nie wysprzeglad do konca, tak wiec przy 40 kkm swoja zywotność skonczylo sprzegło i dwumas od tego, stad to terkotanie było, wymienili wsio na gwarancji.
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

No to powrót do serwisu, niestety terkotanie na wciśniętym sprzęgle przy dodawaniu gazu na luzie występuje
 Także serwis szuka co to może być 

Zostaw komentarz:
 - 
 - 

Festexx, mam nadzieję, że pomoże, bo nie wiem, czy nie skończy się na kolejnym zwalaniu skrzyni i wymianie łapy...
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

No to aktualizujemy, wysprzęglik do wymiany - sprzęgło przy wciskaniu skrzypi jak stary tapczan
  :shock:

Zostaw komentarz:
 - 
 - 

jak narazie problem dotyczy silnika 1.4,
ktos sie orientuje czy w 1.8 jest takie samo sprzeglo?
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

Ciekawe. A podobne manualne skrzynie są bezawaryjne.Zamieszczone przez Ceed1OIII 1,4 TSI. Znajomy właśnie wymienił kompletne sprzęgło na gwarancji, ponieważ jak silnik był zimny to biegi zgrzytały. Jak się rozgrzał to było ok. Przebieg 4 tyś km.
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

OIII 1,4 TSI. Znajomy właśnie wymienił kompletne sprzęgło na gwarancji, ponieważ jak silnik był zimny to biegi zgrzytały. Jak się rozgrzał to było ok. Przebieg 4 tyś km.
Zostaw komentarz:
 - 
 - 

Spróbuj delikatnie ruszyć bez gazu, później 2 i 3 też bez gazu i auto jedzie bez problemuZamieszczone przez RalfikDzięki za wyjaśnienie problemu ,ponieważ z taką pracą sprzęgła spotkałem się pierwszy raz.
  :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:
 - 
 - 

Dzięki za wyjaśnienie problemu ,ponieważ z taką pracą sprzęgła spotkałem się pierwszy raz.
Zostaw komentarz:
 - 

Zostaw komentarz: